Τι είδε η TEDx’er στο 4ο και τελευταίο μέρος του TEDxLesvos

Τον βλέπω σε όλη την παράσταση να κάνει τις πάσες στον Πάνο, τον παρουσιαστή, ποιo είναι αυτό το παιδί που κάνει όλο το θέατρο να γελάει… σβήνουν τα φώτα και περιμένω να δω.

TEDxLesvos-13

Stand-up comedy – παντομίμα… πώς να σας το περιγράψω; Πάντως ότι από τα δύο κι αν κάνεις για να το κάνεις με επιτυχία πρέπει να το “έχεις” και ναι ο Λευτέρης Χαρέλλης το έχει. Τέλος. Η εισαγωγή του τελευταίου μέρους είναι one man show, εκφραστικός όσο δεν περιγράφεται. Όλο το θέατρο ξεκαρδίζεται και ένα ακόμη παιδί της Λέσβου έχει γεμίσει τη σκηνή με την αύρα του και το πραγματικό ταλεντο του. Καταπληκτικός.
Νικήτας Κανάκης, Ο εθελοντής

TEDxLesvos-14

Γιατρός επειδή ήθελε να βοηθήσει τον κόσμο. Βρέθηκε στους Γιατρούς του Κόσμου για να βοηθήσει, τόσο απλά. Ο εθελοντισμός είναι για τους άλλους και όχι για τον εαυτό μας. Ταξίδια πολλά, παρουσία σε πολέμους, παρουσία σε κάποιες από τις σημαντικότερες και δυσκολότερες στιγμές της ιστορίας. “Τα μάτια των παιδιών σε στοιχειώνουν” αυτό λέει. Τα μικρά και τα ασήμαντα σε κρατάνε στον εθελοντισμό.Ένα εσωτερικό χρέος. Οι εθελοντές γιατροί δεν είναι για να γιατροπορεύουν είναι για να δίνουν πίσω την χαμένη αξιοπρέπεια. Στον εθελοντισμό πρέπει απλά να συνεχίσεις να δινεις. Νικήτας Κανάκης ένας πραγματικός Άνθρωπος (το “Α” μόνο κεφαλαίο).

Γιώργος Τυρίκος Εργάς, η “Aγκαλιά” μας

TEDxLesvos-15

Προσπαθώ να συγκρατήσω τα δάκρυά μου από την προηγούμενη ομιλία και φοβάμαι πως θα δυσκολευτώ τώρα με τον Γιώργο. Οι αναφορές στον Παπά Στρατή, είναι αυτές που σου δίνουν εικόνα για το τι ζει το νησί όχι μόνο τους τελευταίους μήνες αλλά τα τελευταία χρόνια γενικότερα. Πόσες χιλιάδες κόσμο αγκαλιάζει ο Γιώργος, η Κατερίνα, η Ελένη και όλοι οι εθελοντές της “αγκαλιάς”; Πόσο αντέχει κάποιος να φυλεύει, να κοιμίζει, να ταϊζει. Μέχρι που φτάνουν τα όρια της ανθρωπιάς; Μετριέται, ζυγίζεται η αλληλεγγύη; Τέτοιες ιστορίες αγάπης, ανθρωπιάς και αλληλεγγύης πρέπει να λέγονται από στόμα σε στόμα, εδώ στο TEDxLesvos οι ιστορίες λέγονται και εμείς θα τις μεταφέρουμε και εκεί έξω.

Η τελευταία ομιλία έρχεται σαν ένα χάδι.

Η Λίλη Λαμπρέλλη, η παραμυθού…

TEDxLesvos-16

Η γυναίκα που λέει τα παραμύθια πολλών ανθρώπων, αυτά που έχουν επιζήσει μέσα στο χρόνο, τα λαϊκά παραμύθια. Ποια είναι η ιστορία των παραμυθιών, τι είναι… Αχ Λίλη με αυτή τη φωνή, με αυτό τον τρόπο που μιλάς, σαν να ήταν όλα στη ζωή μας ένα παραμύθι. όταν ξεπερνάει ο άνθρωπος τον εαυτό του αναζητάει τα παραμύθια. Στα παραμύθια λέγονται τα ανείπωτα… “Το παραμύθι είναι μία αληθινή ιστορά που δεν έχει συμβεί ποτέ”, αυτό ήταν και το TEDx που έζησα; που βίωσα; που με έκανε να αναθεωρήσω τόσα και να πειστώ για άλλα τόσα;
Μία διάχυτη συγκίνηση, όλος ο κόσμος μία μεγάλη αγκαλιά, από αυτές που αναζωογονούν, που σε κάνουν να περπατάς σαν να ψήλωσες λίγο…

Το TEDxLesvos 2015 είναι μόνο η αρχή… Καταλάβατε τι έγινε σήμερα; Όσοι δεν ήσασταν εδώ η TEDx’er θέλει μία χάρη…

Ανατρέψτε κάθε προσωπικό σας όριο, δείτε τη ζωή σας σαν μία μεγάλη πρόκληση και δεχθείτε ότι το μόνο όριό μας πρέπει να είναι το άπειρο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *