Όλα όσα είδε η TEDx’er στο 3ο μέρος του TEDxLesvos

1,2,3 Μουσική παρακαλώ… Vortex of Sounds και η ταξιδιάρικη φωνή της Βίκυς Χατζηγιαννάκη αποδεικνύει αυτό που όλοι ξέρουμε… Μία κοινή γλώσσα… η γλώσσα της μουσικής.

TEDxLesvos-12

Party time στο Δημοτικό θέατρο Μυτιληνης! Τι σου κάνει η καλη διάθεση, η καλή μουσική και αλλεπάληλες συζητήσεις για δημιουργία!!

 

Χρήστος Βαλασέλλης, ένας τεχνικός ηλεκτρονικών ειδών; Ευτυχώς όχι! Ο προγραμματιστής μας…

TEDxLesvos-9

Ένας άνθρωπος που από μικρός μάλλον ήξερε τι ήθελε. Πάντοτε του άρεσαν τα ηλεκτρονικά, από μικρό παιδί πειραματιζόταν με τα ηλεκτρονικά είδη του σπιτιού του και κάπως έτσι, διαλύοντας το ραδιάκι του το μετέτρεψε σε πομπό και σε ραδιοφωνικό σταθμό. Με τον καιρό έκανε ένα απλό πράγμα, τόλμησε να κυνηγήσει το όνειρό του, να χτυπήσει πόρτες, να ρισκάρει, να επενδύσει και να εξελίξει μόνος του αυτό που αγαπούσε. Πώς; Δεν σταμάτησε ποτέ να εξελίσσεται, δεν σταμάτησε να ξεπερνάει τα όριά του. Εμπνευσμένη ομιλία, αληθινή, προσωπική με χιούμορ και αυθορμητισμό.

Μαντώ Ραχωβίτσα, η πώς να μπεις στη θέση του άλλου;

TEDxLesvos-10

Πώς μία Ελληνίδα διδάσκει ανθρώπινα δικαιώματα στο Κατάρ; Ξεχωρίζει μία γυναίκα, μία καθηγήτρια πανεπιστημίου την Δύση με την Ανατολή και έχει βρει το τρόπο να βασίζεται στις έννοιες τις πραγματικές, όχι μόνο σε ότι ορίζεται ως διεθνές δίκαιο. Πώς σηματοδοτείται λοιπόν η διαφορετικότητα, φυλετική ή μη; Τα Minions είναι το παράδειγμα! Μία γλώσσα που όλοι καταλαβαίνουν. Εμπνευσμένο παράδειγμα από μία ομιλία που η διαφορετικότητα ήταν εφαλτήριο για πολύ σκέψη.

Βίντεο απο TED 2011  “Τι δεν καταλαβαίνεις” τι είναι σωστό και τι λάθος.

Η ζωή είναι μαγική και όμορφη γιατί ο καθένας μας την βλέπει από τη δικιά του πλευρά.. Χρειαζόμαστε τα λάθη, Χρειαζόμαστε να καταλάβουμε πόσο σημαντικά είναι και πόσο ομορφαίνουν τη ζωή μας, όσοι είμαστε μέσα στο θέατρο αυτή τη στιγμή σκεφτόμαστε πόσο δίκιο έχει η Kathryn Schulz πόσο σημαντικό είναι να τολμάμε και πόσο “ok” είναι να ζούμε και με τις λάθος στιγμές μας!

Τόσο απλά. TEDxLesvos 2015 μία εμπειρία που αρχίζει και με ταρακουνάει παραπάνω απ’όσο περίμενα αλλά ακριβώς όσο αντέχω. No limits, άπειρο σε ότι κάνουμε, υπάρουν όρια; Όχι.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *