Το TEDxLesvos μέσα από τα μάτια της TEDx’er [Session 1]

Έρχεται λοιπόν η ώρα να ανοίξουν οι πόρτες. όλοι βρεγμένοι παρόλα αυτά όμως εδώ.

Το Δημοτικό θέατρο σιγά σιγά γεμίζει και είμαστε όλοι έτοιμοι για την έναρξη. Παντού παιδιά με TEDx-μπλουζάκια σε βοηθάνε για ότι θες!!

Πρώτη αίσθηση… Νιώθω οικία και νιώθω ανυπόμονη. Τι θα δω σήμερα;

TEDxLesvos-1

Σβήνουν τα φώτα και… μπροστά μας στη σκηνή ένα χορευτικό που ειλικρινά μοιάζει να έχει γίνει από επαγγελματίες. Σώματα σε πλήρη αρμονία, μέσα στα λευκά τους, σχηματίζουν λέξεις με τα κορμιά τους, με μπάλες, με τις κινήσεις τους. Χορογραφία μαγική, χορογραφία για το άπειρο.

Το πρώτο TEDxLesvos είναι γεγονός!

Μιλάνε οι διοργανωτές, συγκινημένοι τρομερά, ο Μαρσέλλος, ο Νικόλας, ομιλίες από καρδιάς που σε βάζουν στο κλίμα, αμέσως μετά όμως έρχεται ο Πάνος ο Κουρτζής (και με τον “αέρα” που θα ζήλευαν πολλοί παρουσιαστές!) σου δίνει να καταλάβεις… Θα περάσουμε σούπερ σήμερα!

Στην σκηνή η Suzanna Noemi Abigador

TEDxLesvos-2

Η Σουζανίτα μας μιλάει για το σώμά μας, τη ψυχή σε σχέση με το σώμα μας! Μία γυναίκα που εκφράζεται τρομερά μέσα από τις κινήσεις της, ένας λόγος για να χαίρεσαι από την πρώτη ομιλία που είσαι εδώ! (κρίμα για εσάς που δεν την βλέπετε!)

Μαθήματα σωματικής έκφρασης, αυτοαγκαλίτσες, απενεχοποίηση της αγκαλιάς, απενεχοποίηση του αγγίγματος. Αίσθηση του σώματος χωρίς όρια…

Σειρά έχει ο Γιώργος Κοντέλλης

TEDxLesvos-3

Ο δάσκαλος που θα θέλαμε όλοι να έχουμε. Ξεπέρνα τον εαυτό σου και μετέτρεψε κάθε μειονέκτημα σε πλεονέκτημα. Τι έκανε για να είναι ted ομιλητής; άφησε τους μαθητές του ελεύθερους! Εργαστήρι φυσικών επιστημών πού;;; στη Μυτιλήνη! Κι όμως με αναρίθμητες πρωτιές. Ήθελε να γίνει αστροναύτης… ευτυχώς για εμάς έγινε δάσκαλος!  Είπατε κάτι για τους εκπαιδευτικούς;

Πρώτο session τέλος. Πρώτη γεύση… ναι ρε παιδιά… Ξεπεράστε τους εαυτούς σας. Δεν έχουμε όρια!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *