Τοπικά και ερασιτεχνικά – αυτά είναι τα δρώμενα του TEDxLesvos 2016

Τα δρώμενα που πλαισιώνουν τους ομιλητές του φετινού TEDxLesvos είναι απολύτως τοπικά και ερασιτεχνικά. Κάτοικοι του νησιού από διαφορετικές αφετηρίες, επαγγέλματα, πορείες, διαφορετικές Οδύσσειες και Ιθάκες εν τέλει, συνθέτουν την πρότασή μας για τα δρώμενα του 2016. Μικρά παιδιά, μαθητές, επαγγελματίες από κάθε χώρο με μόνο τους κοινό στοιχείο, την τέχνη ως μεράκι και μόνο.

«Ιθάκη»: η φωτογραφία του Δημήτρη Φωτίου μας ταξιδεύει μέσα από τοπία και πρόσωπα. Εικόνες που ο αρτοποιός στην επαγγελματική του ζωή Δημήτρης, έχει αιχμαλωτίσει περπατώντας την Λέσβο.

«Πηνελόπη»: η Θεατρική Ομάδα «Άστεγοι» διασκευάζει και παρουσιάζει ως μονόπρακτο μια ανατρεπτική αφήγηση από την συλλογή «Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΜΥΘΟΥ» του Σπύρου Συρόπουλου.

 «Καινούργια βήματα»: παιδική ομάδα δοκιμάζει τα «βήματά» της σε παραδοσιακούς χορούς.

«Ο Μεγάλος Δικτάτωρ»: το δίδυμο Βαγγέλης Φραγκουλάκης και Βαγγέλης Ντάβας παρουσιάζουν απολαυστική σκηνή από το περίφημο έργο του Charlie Chaplin.

«Strumfunkya»: μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Μυτιλήνης,αποφάσισαν κάποια στιγμή να ασχοληθούν με τον χορό και συγκεκριμένα με το break dance ( Breaking). Mέσα από αυτό, γνωρίστηκαν καλύτερα μεταξύ τους. Με τον καιρό γίνανε παρέα και φτιάξανε την δική τους χορευτική ομάδα τα Strumfunkya. Είναι άτομα γεμάτα αισιοδοξία και ενέργεια! Σκοπός τους είναι, μέσα απ’ την ομάδα να περνάνε καλά και να γίνονται κάθε μέρα καλύτεροι, βάζοντας στόχους τους οποίους ακολουθούν μέχρι να τους πετύχουν! Φιλοδοξία τους είναι να προσελκύσουν όλο και περισσότερους ανθρώπους στην κουλτούρα του Hip- Hop! Για αυτούς, το break dance δεν είναι απλά ένα χόμπυ για τον ελεύθερο χρόνο τους. Είναι κάτι που τους εκφράζει και τους ενώνει γιατί αντιπροσωπεύει τον τρόπο ζωής τους ! Στην ομάδα συμμετέχουν οι: Νικόλας Κούνιας(16 ετών), Σέρτζιο Λίκα (17 ετών), Μίτι Αφροδίτη(15 ετών), Μίτοβ Μπράϊαν (16 ετών), Τοντίσκο Κώστας (17 ετών) αναζητούν διεξόδους έκφρασης απέναντι σε Λαιστρυγόνες, Κύκλωπες, Σειρήνες και Κίρκες του παρόντος και του μέλλοντός τους.


Αγοράστε εισιτήριο για το TEDxLesvos 2016

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *