Οδύσσειες και Ιθάκες: Ταξίδι ή προορισμός;

Το δεύτερο TEDxLesvos είναι αφιερωμένο σε όσους… έχουν χάσει τον πηγαιμό για την Ιθάκη αλλά και σε εκείνους που εύχονται να είναι μακρύς ο δρόμος.

Σε εκείνους που ξεχνάνε ποια είναι η Ιθάκη τους και σε όσους δεν την έχουν βρει ακόμα, σε όλους όσους λαχταρούν για το ταξίδι αλλά και σε εκείνους που τρέμουν την Οδύσσεια που μπορεί να κρύβει. Εμείς στη Λέσβο λέμε μην φοβάστε τίποτα!

Στο δεύτερο TEDxLesvos λέμε, ΝΑΙ στα ταξίδια, ΝΑΙ στις δυσκολίες που μας κάνουν πιο δυνατούς. Σηκώνουμε ασπίδα σε ότι μπορεί να μας κρατήσει μακριά από αυτά που ονειρευόμαστε και κάνουμε τη διαδρομή πιο όμορφη και πιο ενδιαφέρουσα από ποτέ.

Στις 4 Δεκεμβρίου 2016, στη σκηνή του TEDxLesvos οι ομιλητές μας αφηγούνται τις δικές τους “Οδύσσειες”. Ένα ταξίδι, που άλλες φορές είναι εύκολο, κι άλλες δύσκολο. Οι “Λαιστρυγόνες”, οι “Κύκλωπες” και ο “θυμωμένος Ποσειδώνας”, όμως, είναι που κάνουν τον προορισμό πολύ πιο σημαντικό ή ακόμη και τον επαναπροσδιορίζουν, και μας βοηθούν να ανακαλύψουμε την πραγματική “Ιθάκη”.

Εικόνα: ο τυφλός αοιδός Δημόδοκος τραγουδά κατά την διάρκεια αρχοντικού γεύματος. Πίνακας του Francesco Hayez (1813 – 1815), εμπνευσμένος από στίχο της Οδύσσειας του Ομήρου.

Επίσης:

Γίνε εθελοντής στο TEDxLesvos 2016

Πως αποκαλύφθηκε το θέμα του TEDxLesvos 2016;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *