Η κινητήρια δύναμη ενός TEDx είναι οι εθελοντές του

Το TEDx εξ’ ορισμού είναι ένας θεσμός που βασίζεται στον εθελοντισμό.

Είναι για όλους εμάς μια αφορμή, ένα σχολείο στο οποίο μαθαίνουμε να παίρνουμε πρωτοβουλίες αλλά και να σεβόμαστε συλλογικές αποφάσεις. Είναι μία κοινότητα μέσα στην οποία ο καθένας αναλαμβάνει ευθύνες αλλά μαθαίνει και να συνεργάζεται με τους υπόλοιπους έχοντας κοινό γνώμονα την άριστη διοργάνωση ενός event που έχει στόχο την εξέλιξη μιας κοινωνίας μέσα από την διάδοση των ιδεών. Μια εξέλιξη που μπορεί να ξεκινήσει από τα πλαίσια μιας μικρής τοπικής κοινωνίας όπως η Μυτιλήνη και να φτάσει πολύ μακριά.

Και πως το πετυχαίνουμε αυτό μέσα από τον εθελοντισμό; Ανάλογα με τα ενδιαφέροντα και την κλίση που έχει ο καθένας από εμάς του δίνεται η δυνατότητα να προσφέρει και στον αντίστοιχο τομέα.

Για παράδειγμα ο χώρος, που φιλοξένησε το pre-event μας. Είχε στηθεί από τους εθελοντές της ομάδας δημιουργικού, οι φωτογραφίες και οι κατασκευές, είναι προσωπική δουλειά , είναι μεράκι ανθρώπων που έχουν καλλιτεχνική αντίληψη. Την ροή της παρουσίασης επιμελήθηκαν εθελοντές της ομάδας παραγωγής, αυτό μπορεί να περιλαμβάνει το registration, την εύρεση εξοπλισμού αλλά μέχρι και την καθαριότητα του χώρου. Εθελοντές της ομάδας επικοινωνίας ανέλαβαν να προβάλλουν την διοργάνωση στα ΜΜΕ, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όπου αλλού χρειάζεται.

Όλοι αυτοί αποφάσισαν να στερηθούν από τον λιγοστό ελεύθερο χρόνο που έχουν για να βάλουν ένα λιθαράκι στο να πάμε λίγο ακόμα μπροστά τον τόπο μας και το καλύτερο ξέρετε ποιο είναι; Ότι το διασκεδάζουν κιόλας!

Το TEDxLesvos δεν είναι απλά ένα λογότυπο… Η πραγματικότητα είναι, πως είμαστε όλοι εμείς! Και είμαι σίγουρη ότι μετά από χρόνια όταν θα μιλάμε γι’ αυτήν εδώ την εμπειρία, από τους χορηγούς μέχρι τους ομιλητές και από τους συντονιστές μέχρι τους εθελοντές,  θα λέμε με ιδιαίτερη ικανοποίηση ότι ήμασταν και εμείς ένα κομμάτι του πρώτου TEDxLesvos.


Το κείμενο έγραψε η Γιούλη Χάφτα, μέλος της ομάδας παραγωγής του TEDxLesvos

Μπορείτε κι εσείς να συμμετέχετε στη διοργάνωση του πρώτου TEDxLesvos! Αν ενδιαφέρεστε να συνεισφέρετε στην προσπάθεια μας συμπληρώστε την αντίστοιχη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τους εθελοντές της εκδήλωσης έως και την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *