Συχνές ερωτήσεις

Δεχόμαστε συχνά ερωτήσεις, σχετικά με το TEDxLesvos, και γι’ αυτό κάναμε μια προσπάθεια να συγκεντρώσουμε εδώ τις πιο συχνές από αυτές και να καλύψουμε κάθε απορία σας σχετικά με την διοργάνωση.

Τι είναι TEDx;

Το TEDx είναι ένα πρόγραμμα, που ξεκίνησε το 2009 και δίνει την δυνατότητα σε τοπικές ομάδες να διοργανώσουν στις πόλεις τους μη κερδοσκοπικά συνέδρια στα πρότυπα του TED. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ. Στο TEDxLesvos, ομιλητές από την Μυτιλήνη και όχι μόνο, θα μοιραστούν τις ιδέες και τις εμπειρίες τους για να εμπνεύσουν ή να δώσουν τροφή για σκέψη στο κοινό και όσους παρακολουθήσουν τις ομιλίες τους. Το TEDxLesvos ήταν το πρώτο TEDx event, που πραγματοποιήθηκε στη Λέσβο τον Οκτώβριο του 2015.

Πότε θα γίνει το TEDxLesvos και ποιο είναι το θέμα του;

Το επόμενο TEDxLesvos θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Ιουνίου 2018. Το θέμα του είναι το Daring και μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα γι’ αυτό στην αρχική μας σελίδα στο www.tedxlesvos.com.

Πως μπορώ να το παρακολουθήσω;

Σύντομα ξεκινήσει η διαδικασία πώλησης εισιτηρίων. Ο αριθμός των διαθέσιμων θέσεων είναι, δυστυχώς, περιορισμένος και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Επιπλέον, τα εισιτήρια κάθε διοργάνωσης είναι ονομαστικά, δεν μεταβιβάζονται και το κόστος αγοράς τους επιστρέφεται στον αγοραστή μόνο κατά την περίπτωση ματαίωσης της εκδήλωσης.

Ποιοι θα μιλήσουν στο TEDxLesvos;

Μπορείτε να δείτε όσους ομιλητές έχουμε ανακοινώσει ήδη στην αρχική μας σελίδα στο www.tedxlesvos.com. Σημειώνουμε, πως τους ομιλητές τους ανακοινώνουμε σταδιακά. Οι ανακοινώσεις θα έχουν ολοκληρωθεί λίγες ημέρες πριν την εκδήλωση.

Οι ομιλητές σας πληρώνονται;

Όχι, κανένας από τους ομιλητές του TEDxLesvos δεν πληρώνεται για την ομιλία του.

Εσείς πληρώνεστε;

Όχι, όλα τα τα μέλη της ομάδας του TEDxLesvos συνεισφέρουν στην διοργάνωση της εκδήλωσης εθελοντικά.

Ναι, άλλα τα χρήματα από τα εισιτήρια και τις χορηγίες που πάνε;

Το TEDxLesvos είναι μια εκδήλωση με αρκετά υψηλό κόστος παραγωγής. Τα χρήματα, που συγκεντρώνονται από τις πωλήσεις των εισιτηρίων και τις χορηγίες καλύπτουν αυτό το κόστος, που εκτός των άλλων συμπεριλαμβάνει τα εισιτήρια και την φιλοξενία των ομιλητών, την οπτικοακουστική κάλυψη της εκδήλωσης, εκτυπώσεις, κατασκευές, επισιτιστικές ανάγκες συνέδρων κ.α.

Μπορώ να μπω κι εγώ στην ομάδα του TEDxLesvos;

Η ομάδα του TEDxLesvos είναι ανοικτή και σε νέες ιδέες και προτάσεις άλλα και σε νέα μέλη. Ωστόσο, επειδή αυτή την στιγμή βρισκόμαστε σε ένα κομβικό σημείο της διοργάνωσης και για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα δεν δεχόμαστε νέα μέλη. Συχνά απευθύνουμε κάλεσμα σε όσους ενδιαφέρονταν να βοηθήσουν ως εθελοντές, οπότε αν παρακολουθείτε τα κανάλια μας στα social media (Facebook, Twitter) σίγουρα θα ενημερωθείτε για αυτές!


Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνηση ή και να εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε όλα τα σημαντικά νέα σχετικά με το TEDxLesvos.