Αγαπητό Ημερολόγιο [#TEDxLesvos2016 edition]

Αγαπητό ημερολόγιο,

αν και τις Κυριακές προτιμώ να τις περνώ στο κρεβάτι ή με άραγμα στον καναπέ, σήμερα ξύπνησα από νωρίς. Γιατί; Γιατί ήταν μια ξεχωριστή Κυριακή. Ήταν η Κυριακή του TEDxLesvos!

Ξύπνησα, λοιπόν, έφαγα ένα ελαφρύ πρωινό και ξεκίνησα για το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, φτάνω και περιμένω υπομονετικά στην ουρά μέχρι το registration desk, όπου οι ευγενέστατοι εθελοντές του TEDxLesvos με ρωτούν αν έχω μαζί μου εκτυπωμένο ή σε ηλεκτρονική μορφή (σε κινητό ή tablet) το εισιτήριό. Φυσικά και τα έχω! Με αυτό τον τρόπο εξυπηρετούμαι πολύ γρήγορα, και εγώ και ο νεαρός φοιτητής δίπλα μου, που εκτός των άλλων δείχνει και τη φοιτητική ταυτότητα, που αποδεικνύει, πως όντως δικαιούται το μειωμένο εισιτήριο, και αξιοποιώ τον χρόνο μέχρι το ξεκίνημα του event για να ρίξω μια ματιά στα βιογραφικά των ομιλητών

Στις 11 το πρωί το κοινό είχε μπει στην αίθουσα και η εκδήλωση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα εκ μέρους της ομάδας και κάποια εισαγωγικά βίντεο, που μας έβαλαν στο κλίμα του TEDxLesvos, πριν πάρει τη σκυτάλη η παρουσιάστρια της εκδήλωσης, που θα μας περνούσε ιδανικά από τον έναν ομιλητή στον άλλο. Η εμπειρία του TEDxLesvos είχε ξεκινήσει! Στα τέσσερα μέρη, στα οποία ήταν χωρισμένο το event, στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου «παρέλασε» ένα μείγμα ομιλητών, που συνδύαζε την Επιστήμη, την Πολιτική, την Οικονομία και την Επιχειρηματικότητα, με την Τέχνη, τον Αθλητισμό, την Ιστορία άλλα και τη σύγχρονη καθημερινότητά μας και τον Ακτιβισμό. Τις ομιλίες αυτές πλαισίωναν βίντεο από ομιλίες του TED, όπως επίσης και θεατρικά και χορευτικά δρώμενα από τοπικές ομάδες, εμπνευσμένα από το κεντρικό θέμα του φετινού TEDxLesvos: «Οδύσσειες & Ιθάκες».

Μην φανταστείς, όμως, πως ακούγαμε και βλέπαμε όλα αυτά χωρίς σταματημό! Τρία διαλείμματα είχαν προγραμματιστεί ανάμεσα στα sessions της εκδήλωσης, διάρκειας από 30 έως 60 λεπτά, για να μας δοθεί λίγος χρόνος να… «χωνέψουμε» όλα όσα ακούσαμε στο προηγούμενο μέρος. Εκεί, είχα την ευκαιρία να απολαύσω φαγητό, καφέ, αναψυκτικά και ποτό, που πρόσφεραν κάποιοι από τους χορηγούς της εκδήλωσης, να συζητήσω με τους υπόλοιπους θεατές του TEDxLesvos, με τους ομιλητές (λίγο πιο ελεύθερα, ή στο πλαίσιο κάποιων Q&A sessions) και με τα μέλη της ομάδας, ή να συμμετάσχω στα workshops δημιουργικότητας. Τώρα, που το ξανασκέφτομαι, σε όλη τη διάρκεια του event βρισκόμουν σε μια δημιουργική εγρήγορση!

Το απόγευμα, το TEDxLesvos 2016 είχε ολοκληρωθεί. Στο μυαλό μου στριφογύριζαν όλα όσα άκουσα, είδα και έζησα σε αυτή την γεμάτη ημέρα στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.  Οι συζητήσεις, ατάκες από τις ομιλίες, σκέψεις που γεννήθηκαν μετά από αυτές. Πλέον περιμένω τα βίντεο από τις ομιλίες, που θα δημοσιευθούν τις επόμενες ημέρες, και θα μου δώσουν την ευκαιρία να ξαναζήσω μέρος αυτής της εμπειρίας και να τη μοιραστώ με τους φίλους μου.

Και φυσικά, περιμένω το επόμενο TEDxLesvos. Άντε, πότε θα το ανακοινώσουν επιτέλους;;;


Η ομάδα του TEDxLesvos κάνει τα πάντα, ώστε την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου να περάσετε μια πολύ όμορφη ημέρα και να ζήσετε μια εμπειρία, που θα χαραχθεί στο μυαλό σας. Να, μέχρι και… την σελίδα του προσωπικού σας ημερολογίου γράψαμε, για να είναι έτοιμη! Εσείς συμπληρώστε απλά κάποια κενά, όπως τις αγαπημένες σας ομιλίες ή τις πιο λεπτομερείς εντυπώσεις σας και μην διστάσετε να μοιραστείτε μαζί μας τις σκέψεις σας στα κανάλια μας στα social media (βλ. στο κάτω μέρος της σελίδας). Σας περιμένουμε!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *