Θα μπορούσε το σχολείο να είναι διαφορετικό;

Το θέμα της εκπαίδευσης έχει απασχολήσει πάρα πολλούς από τους ομιλητές του TED ή σε TEDx, τα τελευταία χρόνια. Με αφορμή το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς σε λίγες ημέρες, σας μεταφέρουμε λίγες από τις ομιλίες που μας καλούν να φανταστούμε το σχολείο κάπως διαφορετικό.

Κεν Ρόμπινσον: Σκοτώνουν τα σχολεία την δημιουργικότητα;

Η πλέον κλασσική ομιλία TED, με τον Κεν Ρόμπινσον να εξηγεί πως το εκπαιδευτικό σύστημα αντί να ενθαρρύνει την δημιουργικότητα των παιδιών, την καταστρέφει.

Σάλμαν Καν: Ας εφεύρουμε ξανά την εκπαίδευση με βίντεο

Ο Σάλμαν Καν καλεί τους δασκάλους να εξετάσουν την περίπτωσή να αντιστρέψουν το παραδοσιακό σενάριο στην τάξη — να δώσουν στους μαθητές μαθήματα σε βίντεο για να παρακολουθήσουν στο σπίτι, και να κάνουν τις “ασκήσεις για το σπίτι” στην τάξη με τον εκπαιδευτικό διαθέσιμο για βοήθεια.

Σουγκάτα Μίτρα: Φτιάξτε ένα Σχολείο στο Σύννεφο

Στη σκηνή του TED2013, ο Σουγκάτα Μίτρα, διατυπώνει την τολμηρή ευχή του -βραβευμένη με το Βραβείο TED: Βοηθήστε με να σχεδιάσω το Σχολείο στο Σύννεφο, ένα εργαστήριο μάθησης στην Ινδία, όπου τα παιδιά μπορούν να διερευνούν και να μαθαίνουν το ένα από το άλλο—με τη χρήση μέσων και καθοδήγησης από το σύννεφο.

Ο Ντέιβ Έγκερς κάνει μια ευχή κατά τη βράβευσή του από το TED : Μια φορά κι ένα καιρό σ΄ ένα σχολείο

Αποδεχόμενος το βραβείο του TED 2008, ο συγγραφέας Ντέιβ Έγκερς ζητάει από την κοινότητα του TED να συνεργαστεί προσωπικά και δημιουργικά με κατά τόπους δημόσια σχολεία.


 

Mπορείτε να δείτε όλη την λίστα των 14 σχετικών ομιλιών στην επίσημη σελίδα του TED.

Δείτε επίσης: Οι δημοφιλέστερες ομιλίες στο TED

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *