“Η δημιουργία είναι ο καλύτερος τρόπος να απολαμβάνεις τη ζωή”

Αυτό που στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα μοιάζει περισσότερο αναγκαίο από ποτέ είναι το να αναζητηθούν και να ανακαλυφθούν νέοι δρόμοι, οι οποίοι θα μας οδηγήσουν σε μια δημιουργική και ουσιαστική αλλαγή, όπου κρίνεται απαραίτητη μέσα στα πρακτικά, ηθικά και θεσμικά πλαίσια. Αλλαγή στον τρόπο που σκεφτόμαστε, δρούμε και επικοινωνούμε, είτε ενταγμένοι σε ένα ευρύτερο κοινωνικό πλαίσιο, είτε ως άτομα.

Με αυτή την πεποίθηση βαθιά ριζωμένη στο είναι μας, εμείς η ομάδα των δημιουργών του TEDxLesvos, ενταχθήκαμε στη μεγάλη οικογένεια του TED, θέλοντας να βάλουμε ένα λιθαράκι στη διοργάνωση του TEDxLesvos, το οποίο, πιστεύουμε, θα αποτελέσει ένα βήμα διεύρυνσης ιδεών, έμπνευσης και δημιουργίας των κατοίκων του νησιού μας.

Η δημιουργία είναι ο καλύτερος τρόπος να απολαμβάνεις τη ζωή έγραφε πολλά χρόνια πριν ο Εμμανουήλ Κάντ. Έχοντας αυτό ακριβώς στο μυαλό μας, αναλάβαμε την ευθύνη του δικού μας κομματιού.

Στόχος μας ο γραφιστικός και σκηνογραφικός σχεδιασμός, η δημιουργία των διακοσμητικών κατασκευών, που θα πλαισιώσουν την εκδήλωση του TEDxLesvos αλλά και η καταγραφή όλης αυτής της δουλειάς μέσω της φωτογραφίας και του βίντεο. Λιτές κι απέριττες κατασκευές, με απλά καθημερινά υλικά όπως το ξύλο, το ύφασμα, το μέταλλο, το νήμα, το χαρτί, αναλόγως των συνθηκών και της παρούσας οικονομικής συγκυρίας, τα οποία αποτελούν πρόκληση έμπνευσης για την απόδοση της ουσίας και του βάθους της κεντρικής ιδέας του 1ου TEDxLesvos.

Με όχημα την εθελοντική προσφορά στο κοινωνικό σύνολο και συνοδοιπόρους το μοίρασμα, τη δημιουργικότητα, την απόκτηση νέων γνώσεων και εμπειριών και την αξιοποίηση των παλαιών, ευελπιστούμε ότι το αποτέλεσμα θα ικανοποιήσει τόσο εμάς όσο και όλους όσοι θα συμμετέχουν.


** Κείμενο από την Φερενίκη Τσαμπαρλή, υπεύθυνη του Δημιουργικού Τμήματος του TEDxLesvos

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *