Τι είναι αυτό;

Το TEDxLesvos είναι μία ετήσια μη κερδοσκοπική εκδήλωση, διάρκειας μιας ημέρας, που διοργανώνεται εξ’ ολοκλήρου από εθελοντές. Oι συμμετέχοντες ομιλητές ανεβαίνουν στη σκηνή και μοιράζονται με το κοινό μια ιδέα ή την ιστορία τους, έχοντας στη διάθεσή τους μόλις 18 λεπτά και στόχο, αυτές οι ομιλίες να μας εμπνεύσουν.

Δεν υπάρχει συγκεκριμένη θεματολογία (παρά μόνο ένας κεντρικός θεματικός άξονας, ο οποίος δεν είναι πάντα δεσμευτικός), ούτε οι ομιλητές προέρχονται από κάποιο συγκεκριμένο χώρο. Από τη σκηνή του TEDxLesvos θα ακούσετε Οικονομολόγους, Επιστήμονες, Γιατρούς, Συγγραφείς ή γενικότερα Καλλιτέχνες, Κοινωνιολόγους, Περιβαλλοντολόγους, Δημοσιογράφους, Ακτιβιστές, Εθελοντές, Παραμυθάδες και Επιχειρηματίες κ.α. Οι άνθρωποι αυτοί, θα αναφέρονται σε θέματα που αφορούν την τοπική μας κοινωνία, άλλα μπορεί να είναι και παγκόσμιου ενδιαφέροντος, και σε ερωτήματα, που αφορούν την καθημερινότητά μας, χωρίς όμως να δίνουν συγκεκριμένες απαντήσεις σε αυτά. Στο TEDxLesvos αυτό, που παίρνει ο θεατής είναι τροφή για σκέψη και ερεθίσματα, που θα αξιοποιήσει εκείνος με όποιον τρόπο επιθυμεί.

Οι ομιλίες πλαισιώνονται, επίσης, από δρώμενα και παράλληλες εκδηλώσεις, καθιστώντας στο σύνολό του το TEDxLesvos, μια εμπειρία, που δεν πρέπει να χάσει κανείς!

Το TEDxLesvos διοργανώνεται στο πλαίσιο του προγράμματος TEDx, που ξεκίνησε το 2009 και έχει ως στόχο να δώσει σε τοπικές κοινότητες εθελοντών την δυνατότητα να διοργανώσουν τις δικές τους εκδηλώσεις, στα πρότυπα των μεγάλων συνεδρίων TED. Tο TED είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση αφιερωμένη στη διάδοση αξιόλογων ιδεών. Ξεκίνησε το 1984 στην Καλιφόρνια και το όνομα του προέρχεται από τα αρχικά των λέξεων λέξεις Technology, Entertainment, Design που ήταν και η αρχική του θεματολογία, αν και πλέον αυτή έχει διευρυνθεί. [Περισσότερα]